Survival op onbewoond eiland voor goed doel

09 aug 2016 - 16:16

Han Balink uit Heerenveen wil zich met Bart van Borselen uit Zeewolde in september tien dagen lang vrijwillig laten opsluiten op een onbewoond eiland in Indonesië. De mannen nemen geen gereedschap, vuur, eten of kleren mee. Bij een outdoorpark in Almere zijn ze nu aan het oefenen, bijvoorbeeld in het maken van vuur.

Doel van de actie is geld inzamelen voor The Hunger Project. Dat is een organisatie die projecten opzet om de honger uit de wereld te helpen. Zij willen de 10.000 euro halen. Daarvan hebben ze nu ongeveer de helft binnen.

De enige concessie die Balink en Van Borselen willen doen, is het meenemen van een telefoon. In het uiterste geval kunnen ze alarm slaan en om hulp vragen.

De eerste opdracht op het eiland wordt het bouwen van een veilige slaapplek, het liefst eentje boven de grond, ver van gevaarlijke dieren. Daarbij zijn ze echter helemaal afhankelijk van wat ze op het eiland vinden. heel belangrijk is ook het vinden van water. Bart hoopt dat het genoeg zal regenen, maar anders zullen ze op een andere manier aan water moeten komen, bijvoorbeeld door zeewater te laten condenseren.

(Advertentie)
(Advertentie)