Michel Bletterman diep teleurgesteld in Yuri van Gelder

09 aug 2016 - 11:35

Turner Michel Bletterman uit Leeuwarden kan niet geloven dat Yuri van Gelder naar huis is gestuurd. Hij las het bericht dinsdagochtend toen hij wakker werd en dacht nog dat het niet waar was. Hij is erg teleurgesteld in Van Gelder. "Dan heb je die droom om naar de Olympische Spelen te gaan en dan verknal je het. Ik had daar ook kunnen staan."

Michel Bletterman was lid van de ploeg die kwalificatie voor de Spelen afdwong. Yuri van Gelder deed toen niet mee, maar mocht wel naar Rio de Janeiro. Bletterman bleef thuis als reserve.

Reactie Tjalling van den Berg

Turncoach Tjalling van den Berg is niet verrast dat Van Gelder over de schreef ging. De turner is door NOC*NSF naar huis gestuurd omdat hij zich niet aan de teamregels heeft gehouden. "Het is onvoorstelbaar dom van hem. Van Gelder heeft geen discipline en dat heeft nu grote gevolgen." Van den Berg denkt ook dat de situatie consequenties heeft voor andere turners, zoals Epke Zonderland. "Het is een gegeven dat er over gepraat wordt, dat het gevolgen heeft voor je focus. Dat alle vragen richting Epke alleen maar over Yuri zullen gaan, dat is niet goed voor je focus."

Mis niets van de Olympische Spelen: volg ons liveblog en al het nieuws op http://omropfryslan.nl/os of op de Omrop-app.

(Advertentie)
(Advertentie)