Epke: "Nog altijd last, maar dat komt wel goed."

08 aug 2016 - 14:54

Turner Epke Zonderland heeft nog steeds last van zijn vingers. En dat zal volgende week, als hij de Olympische finale op de rekstok moet turnen in Rio, niet anders zijn zegt hij zelf. Toch maakt Epke zich daar geen zorgen over. "Ik heb er al weken last van en dat zal nu in een dikke week niet ineens herstellen. In het eerste deel heb ik er geen last van, het tweede onderdeel wel wat. Dan gebruik ik de onderhandse greep."

Concurrenten

Zonderland haalde in de kwalificatiewedstrijd zaterdag een derde plaats. Voor de finale, morgen over een week, ziet hij de Duitser Fabian Hambüchen als zijn grootste concurrent. Al zijn andere concurrenten, Uchimura, Tanaka en Zhang vielen allemaal van de rekstok. "Dat is wel raar ja. Normaal kunnen vijf turners boven de 16 punten turnen, nu eigenlijk nog mar twee. Maar daar zit ook gevaar in. Dat je dan berekenend gaat turnen. Dat moet ik dus uit mijn hoofd halen. Gewoon mijn eigen oefening turnen." 

De loting voor de finale is inmiddels ook geweest. Ekpe komt als tweede in actie, Hambüchen als eerst. "Dat is wel een voordeel." De finale is dinsdag 16 augustus om 20.30 uur.

(Advertentie)
(Advertentie)