KNRM minder vaak in actie dan voorgaande jaren

08 aug 2016 - 13:49

De KNRM, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, in Fryslân heeft het dit jaar minder druk dan voorgaande jaren. Zo zijn ze vanuit het reddingstation van Harlingen tot nu toe 19 keer uitgevaren. Dat is veel minder dan het jaar daarvoor. Er zouden nog heel veel ongelukken moeten gebeuren om op het aantal van vorig jaar te komen. Toen gebeurden er in totaal 75 ongelukken.

Ook bij andere Friese reddingstations merken ze dat er minder ongelukken gebeuren op het water. Bijvoorbeeld bij Ameland. Daar hebben ze tot nu toe 10 keer in actie moeten komen, in 2015 was dat 17 keer. 

Volgens Rudy Westra van het reddingstation van Harlingen bezuinigen mensen op onderhoudsbeurten voor de motor. Daarbij denkt hij dat de campagnes van de KNRM ook hebben geholpen.

Op Ameland zijn ook de cijfers van patiëntenvervoer veel lager dan in 2015. Zo waren er rond deze tijd afgelopen jaar al 162 mensen vervoert, en dit jaar zijn dat er tot nu toe 90.  

Of de cijfers over het hele land van de reddingstation ook zo zijn is nog onduidelijk. De cijfers worden pas aan het einde van het jaar bekend gemaakt, aldus de woordvoerder van de KNRM.

(Advertentie)
(Advertentie)