Cambuur opent seizoen met verlies bij VVV Venlo: 2-1

05 aug 2016 - 23:00

Cambuur heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupilerleague met 2-1 verloren van VVV Venlo. Doelpuntenmakers waren Sander van de Streek (0-1), Vito van Crooij (1-1) en Ralf Seuntjens (2-1).

In de eerste helft in stadion De Koel in Venlo waren er kansen voor beide ploegen. In de 25ste minuut was het Sander van de Streek die de score opende: hij schopte een corner van Ninos Gouriye binnen.

Die voorsprong duurde echter niet lang: drie minuten later slaagde Cambuur er niet in om een corner van VVV weg te werken en scoorde Vito van Crooij in de kluts: 1-1.

Na de rust was het Cambuur dat met veel balbezit probeerde door de Limburgse verdediging te breken, maar dat lukte niet. 

VVV werd steeds gevaarlijker en een paar keer kwam Cambuur goed weg: een schot op de paal van Jerold Promes en een kopbal van Vito van Crooij die maar net naast het doel van keeper Leonard Nienhuis belandde.

In de 82ste minuut viel de beslissing: Ralf Seuntjens reageerde alert op een afvallende bal in het strafschopgebied van Cambuur: 2-1. Het schot volgde op een dubieuze vrije trap voor VVV. Djavan Anderson van Cambuur zou hands gemaakt hebben.

In de slotfase probeerde Cambuur nog druk te zetten, maar ondanks een knap schot van Martijn Barto lukte het de Leeuwarders niet meer om te scoren. 

(Advertentie)
(Advertentie)