Skûtsje Earnewâld wint met overmacht op de Fluezen

05 aug 2016 - 16:39

Het skûtsje van Earnewâld heeft vrijdagmiddag goede zaken gedaan op de Fluezen bij Elahuizen. Onder winderige omstandigheden liet schipper Gerhard Pietersma het skûtsje van Grou op een achterstand van ruim twee minuten. De concurrenten lukte het de gehele race niet om dichterbij te komen. Klassementsleider Sneek eindigde als derde en behoudt daarmee de koppositie. De Heale Moanne van schipper Berend Mink lag lang op de derde plaats, maar eindigde als vierde.

Eerste overwinning
"It is foar ús de earste oerwinning," zegt schipper Pietersma van het skûtsje van Earnewâld net na de finish. "Dêr binne wy hartstikke bliid mei. Kinne we dy ek wer ôfstrepe." Door deze overwinning stijgt het skûtsje van Earnewâld naar de tweede plek in het klassement.

Dat klassement houdt Pietersma echter niet echt bezig. "Wy sile us eigen wedstriid, we sjogge wol wêr't wy yn Snits útkomme. Om earlik te wêzen, ik soe net iens witte wêr’t wy no stean."

Volledige uitslag

1. Earnewâld
2. Grou
3. Snits
4. Heale Moanne
5. De Lemmer
6. De Jouwer
7. Wâldsein
8. Langwar
9. Akkrum
10. Drachten
11. Ljouwert
12. Starum
13. It Hearrenfean
14. Huzum

Er waren twee protesten. Het protest van Heerenveen tegen Huizum werd toegekend: Huizum kreeg 14 punten en valt daarmee terug naar de veertiende plek. Huizum verloor zelf het protest tegen Heerenveen.

Al het nieuws over het skûtsjesilen is te vinden in ons skûtsjedossier. Kijk voor de volledige uitslag en het klassement op de skûtsjepagina.

(Advertentie)
(Advertentie)