De Friesland blijft bij standpunt Sionsberg

05 aug 2016 - 15:22
Foto: Veenstra Multimedia

Zorgverzekeraar De Friesland houdt vast aan een ziekenhuis in Dokkum in de vorm van "anderhalvelijnszorg" met poliklinische zorg, waarbij de huisarts als hoofdbehandelaar centraal staat. Volgens de verzekeraar is het ziekenhuisbestuur van de Sionsberg tegen de afspraken in bezig met het ontwikkelen van zorg vanuit de poliklinische functies. Omdat partijen binnen Sionsberg 2.0 volgens De Friesland niet langer samenwerke, heeft de verzekeraar het gemeenschappelijke contract opgezegd.

Niet om de stekker uit de zorg in Dokkum te halen, maar om met alle partijen apart afspraken te kunnen maken over de zorginkoop voor 2017 en daarna.

De Friesland weer in gesprek met betrokken partijen

Zorgverzekeraar De Friesland zal begin september weer in gesprek met de betrokken partijen. In een brief aan actiegroep de Sionsberg laat de zorgverzekeraar weten niet een einde te willen maken aan de zorg in Noordoost-Fryslân, maar dat ze vasthouden aan de plannen voor de vernieuwing in de zorg. Hierbij staat bij de behandeling de huisarts centraal en niet de traditionele poliklinieken in de Sionsberg. De Friesland heeft het contract met de Sionsberg met ingang van 2017 opgezegd omdat ze vinden dat er niet genoeg gewerkt wordt aan deze nieuwe opzet. Het opzeggen van dit contract heeft veel ergernissen veroorzaakt.

(Advertentie)
(Advertentie)