Meerkamp Céline van Gerner in gevaar door blessure

05 aug 2016 - 12:19
Céline van Gerner - Foto: ANP

De meerkamp van turnster Céline van Gerner op de Olympische Spelen komt in gevaar door een blessure. De Emmeloordse, die al jaren in Heerenveen traint en woont, heeft opnieuw last van een achillespeesblessure. Door de blessure kan ze komende zondag mogelijk niet in actie komen bij de kwalificaties van de meerkamp. Eerder dit jaar had Van Gerner ook last van de blessure. "Het is vorige week behoorlijk verslechterd. Ik kon niet meer afzetten, zelfs amper lopen", zegt de nummer twaalf op de meerkamp van de Olympische Spelen van 2012.

Geen risico's 

Van Gerner deed donderdag bij de eerste podiumtraining in de Olympic Arena in Rio een aantal voorzichtige oefeningen en meed risico's zoveel mogelijk. "We hebben harde belasting vermeden", zo zegt ze. "Op brug ben ik goed inzetbaar. Ik denk ook dat het herstelproces is ingezet. Het is balen, heel dubbel ook. Ik ben verder topfit."

Sanne Wevers

Sanne Wevers, die ook in Heerenveen traint en woont, heeft wel een goed gevoel overgehouden aan de podiumtraining in Rio. De turnster, die afgelopen jaar op het WK verrassend zilver won op de balk, was vooral tevreden over haar oefening op brug en balk. Aan een mogelijke finale en kans op Olympisch eremetaal wou Wevers nog niet denken. "Eerst volgt stap één, zondag de kwalificaties. Als ik daarna terug mag komen voor de finale is alles mogelijk", zo zegt Wevers.

Céline van Gerner, Sanne en Lieke Wevers komen 7 augustus in actie. Een eventuele teamfinale is 9 augustus, de meerkampfinale is 11 augustus. De toestelfinales zijn 14 (sprong en brug), 15 (balk) en 16 (vloer) augustus. Volg alles over de Olympische Spelen via omropfryslan.nl/os en de omropapp.

(Advertentie)
(Advertentie)