Earnewâld wint vierde SKS-wedstrijd

03 aug 2016 - 15:59

​Earnewâld heeft woensdag gewonnen bij het SKS skûtsjesilen. Op het Sneekermeer bij Terherne nam schipper Gerhard Pietersma van het skûtsje van Earnewâld al snel de leiding, gevolgd door Akkrum en Woudsend. Akkrum eindigde uiteindelijk als tweede, net voor Woudsend, Joure, Drachten en Sneek.

Op het skûtsje van Woudsend deed schipper Teake Klaas van der Meulen weer mee. Hij miste de eerste drie wedstrijden vanwege familieomstandigheden. Vandaag werd Van der Meulen met Woudsend knap vierde. 

"Ons water"

"Zo de eerste hebben we te pakken", zo zegt de blije schipper Gerhard Pietersma van het skûtsje van Earnewâld. Het water op het Sneekermeer ligt hem en zijn bemanning goed. "Dit is ons water. Wij zijn hier opgegroeid. Wij hebben hier altijd gezeild en wij trainen hier veel", zegt de Sneker Pietersma. 

De harde wind van woensdag zorgde bij Pietersma niet voor problemen. Zij konder er best mee uit de voeten. "Deze wind is hartstikke leuk! Wij wisten niet dat wij dit ook konden."

De folsleine útslach:

1. Earnewâld
2. Akkrum
3. Joure
4. Woudsend
5. Drachten
6. Sneek
7. Lemmer
8. De Súdwesthoeke
9. Grou
10. Heerenveen
11. Langweer
12. D'Halve Maen
13. Leeuwarden
14. Huizum

Al het nieuws over het skûtsjesilen is te vinden in ons skûtsjedossier. Kijk voor de volledige uitslag en het klassement op de skûtsjepagina

(Advertentie)
(Advertentie)