Sneek pakt tweede dagwinst in SKS bij Earnewâld

02 aug 2016 - 16:10

Het skûtsje van Sneek heeft dinsdag voor de tweede keer op rij de dagwinst gepakt bij het SKS skûtsjesilen. Na de sleepstart op de Sânemar bij Earnewâld leek schipper Douwe Jzn. Visser van Sneek met zijn bemanning onbedreigd op de zege af te zeilen, maar het skûtsje van Drachten kwam in het laatste stuk van de wedstrijd nog dicht in de buurt.

In de race naar de finish, die op nummer was, ging Drachten de Sneker Pan voorbij, maar Sneek kwam toch weer terug en pakte op het nippertje de winst.

Achter Sneek en Drachten ging de strijd tussen De Súdwesthoek, Grou en Lemmer. Schipper Auke de Groot eindigde met zijn skûtsje De Súdwesthoek uiteindelijk op de derde plaats.

"Nu moesten we verdedigen"

Schipper Douwe Jzn. Visser was blij met de winst. "Het was nog spannend op het einde. Jeroen (schipper  van het Drachtster skûtsje, red.) zat naast ons op weg naar de finish. Terwijl wij eerder een grote voorsprong hadden."

De race was ook niet te vergelijken met die van maandag, toen Sneek ook won. "Gisteren moesten we van de laatste plaats naar voren zeilen. Nu startten we als eerste en waren we aan het verdedigen. De wind kwam vaak van achteren, dus dat was wel even anders."

Visser kijkt uit naar de komende dagen. "Dan zeilen we op het grotere water. Dat is meer onze plaats." 

"Dit is niet te geloven"

Voor schipper Jeroen Pietersma van Drachten was het een fantastische race. "We hadden een monsterstart, terwijl ik eigenlijk geen voorstander ben van een sleepstart. Maar ons skûtsje voelde geweldig aan." 

Na een duel met De Súdwesthoek, pakte Pietersma de tweede plaats. "En toen gas geven richting Sneek. Niet normaal, dit is niet te geloven. Zo spannend. Maar ik denk dat we alleen mar heel tevreden kunnen zijn met onze tweede plaats." 

De complete uitslag:

1. Snits
2. Drachten
3. De Súdwesthoek
4. De Halve Maen
5. Grou
6. Huizum
7. Earnewâld
8. Joure 
9. Lemmer
10. Langweer
11. Leeuwarden
12. Akkrum
13. Woudsend
14. Heerenveen

Al het nieuws over het skûtsjesilen is te vinden in ons skûtsjesdossier.

(Advertentie)
(Advertentie)