Oproep stichting Red de Sionsberg

02 aug 2016 - 09:04

Stichting Red de Sionsberg doet een oproep aan de cliënten van het Dokkumer ziekenhuis om juist nu het ziekenhuis te steunen. De zorg wordt volgens de stichting gewoon betaald, ondanks dat zorgverzekeraar De Friesland het contract met het ziekenhuis op wil zeggen. Volgens Anke Bijlsma van de stichting is dat niet eens mogelijk, omdat het zorgplan dat vorig jaar werd ingediend aan alle criteria voldoet. 

Volgens Bijlsma ligt de pijn bij de zorgverzekeraar met name bij het succes van het wellnesscentrum bij het ziekenhuis. "Het gaat om geld en macht," aldus Bijlsma.

Dat zei ze ook bij de wethouder maandagavond. Op De Friesland na, hebben alle betrokken partijen hun steun aan het ziekenhuis uitgesproken. De Tweede Kamerfractie van de SP zal vandaag kamervragen stellen.

Ook wethouder Pytsje de Graaf van de gemeente Dongeradiel is strijdbaar en noemt het besluit van De Friesland voorbarig. Ze wil er met andere gemeenten in de regio alles aan doen om het besluit van de zorgverzekeraar terug te draaien.

(Advertentie)
(Advertentie)