UPDATE: Toekomst ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum onzeker

01 aug 2016 - 11:38

De toekomst van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum is opnieuw onzeker nu De Friesland zorgverzekeraar het contract met het ziekenhuis wil opzeggen. De raad van bestuur is verbijsterd, zeker omdat De Friesland in januari nog een contract voor vijf jaar heeft afgesloten met De Sionsberg.

De zorgverzekeraar zou het contract open willen breken om het te versoberen. De raad van bestuur onderzoekt nu of het juridisch wel is toegestaan om het contract zomaar op te zeggen.

"Wij gaan hier niet zomaar weg"

Igor Tulevski, de voorzitter van de raad van bestuur van De Sionsberg, blijft strijdbaar. "De Sionsberg is van ons allemaal. Wij gaan hier niet zomaar weg." Hij laat ook weten dat het Dokkumer ziekenhuis niet zomaar omvalt als De Friesland het contract opzegt.

"Als grootste zorgverzekeraar in deze regio hebben ze natuurlijk een zorgplicht. En anders is er altijd nog de vrije keus van patiënten. Maar wenselijk is dit niet"

"Spijkers op laag water"

De aankondiging van De Friesland zorgt dan ook voor irritatie. "Zonder duidelijke reden mag je een contract niet zomaar opzeggen. De Friesland geeft als reden dat de samenwerking binnen de Sionsberg niet tot stand is gekomen. Dat is niet waar. Ze zoek gewoon spijkers op laag water."

Tulevski hoopt dan ook dat de zorgverzekeraar nog terugkomt op het voornemen om het contract per 1 januari 2017 op te zeggen. Beide partijen zijn nog in gesprek. Een gang naar de rechter wil de bestuursvoorzitter eigenlijk voorkomen. "Juridische perikelen komen de zorg nooit ten goede."

(Advertentie)
(Advertentie)