Werk aan Thialf gaat in de bouwvak gewoon door

30 jul 2016 - 12:13

Bouwvak of niet, de 'vernieuwbouw' van het ijsstadion Thialf in Heerenveen gaat de komende weken gewoon door. Volgens directeur vastgoed Willem van Elsakker van Thialf is dat nodig om het nationale topsportstadion op tijd op te leveren. De opleverdatum is bepaald op 15 oktober en zoals het nu lijkt wordt die datum gehaald. Afgelopen week werd op Thialf hard gewerkt aan hal, terrein, dak en plafonds. De komende weken worden onder andere 5100 zonnepanelen op het dak geplaatst.

Die zorgen voor ruim 25% van de benodigde energie voor het nieuwe Thialf. De energierekening van het grotere, nieuwe Thialf wordt daardoor een stuk lager dan die van het oude Thialf.

Het nieuwe ijsstadion krijgt volgens Van Elsakker een compleet andere uitstraling. In de ijshal domineren de kleuren blauw en wit. Ook komt er veel natuurlijk licht binnen door een glazen wand boven de tribunes.

De topsporters mochten in een aparte commissie meepraten over de inrichting van de ijshal. Thialf heeft daar goed naar geluisterd. Zo komt er een aparte afdeling met sporthal, kleedkamers, douches en ruimtes voor de fysiotherapie en komt er in de tunnel naar het middenterrein een extra toilet, speciaal voor de hoge nood vlak voor de wedstrijd.

Voor bezoekers van de wedstrijden is er een aparte ingang bij de ingang van het gebouw. Ze belanden dan meteen op de ring achter de tribunes. Het aantal zitplaatsen blijft met 12.000 gelijk aan het oude Thialf.

Na de oplevering van het ijsstadion denkt Thialf nog een paar weken bezig te zijn met de inrichting van het gebouw. Thialf is van plan om begin november een open dag te houden voor alle ijsclubs en schaatsliefhebbers. Aansluitend gaat de nieuwe ijsbaan open voor zowel de topsporters als de recreanten. Eind 2016 of begin 2017 komt er nog een officiele opening.

(Advertentie)
(Advertentie)