Skippersportret: Douwe Jzn. Visser

29 jul 2016 - 10:38

Elf dagen, veertien skûtsjes. Morgen begint het SKS skûtsjesilen, drie weken lang strijden de skûtsjeschippers tegen elkaar op de Friese Meren. Wie wordt de opvolger van Joure? In aanloop naar de eerste zeilwedstrijd morgen bij Grou, hebben wij alle skûtsjeschippers van dit seizoen een aantal vragen voorgelegd. Vandaag het laatste schippersportret: Douwe Jzn. Visser.

Achtvoudig SKS-kampioen Douwe Jzn. Visser vaart dit jaar voor het 27e jaar als schipper op de Sneker Pan. Vorig jaar werd hij zesde en hij en de bemanning van het Sneker skûtsje doen er alles aan om deze editie te winnen.

Wat was je eerste taak op het skûtsje?
‘’Mijn eerste taak aan boord van het skûtsje was swurdeman. Die taak vond ik wel zwaar."

Welke wedstrijd is je het meeste bijgebleven?
‘’De laatste wedstrijd van de SKS serie was in 2012 op het Sneker Meer. Wij kwamen als veertiende om de bovenste boei en als eerste over de finish!"

Hoe maak je van de bemanning een team? 
‘’Door flink wat uren te maken op het skûtsje maak je van de bemanning een team. Dus veel zeilen metelkaar!"

Wat is je favotiete vakantiebestemming?
‘’Dat is toch echt wel Ierland. Het is daar zo mooi rustig en het land heeft een schitterende natuur! Maar ook de muziek 's avonds om de pun is geweldig mooi."

Vul aan: als wij kampioen worden dan...
‘’Als wij kampioen worden dan hebben wij veel mazzel gehad.’’

Kijk voor alle schippersportretten in ons dossier en alles over het skûtsjesilen is te volgen op de Simmer yn Fryslân-side.

(Advertentie)
(Advertentie)