"Ferhuzing lânboumuseum is ferlies foar Earnewâld"

28 jul 2016 - 21:07

De verhuizing van het landbouwmuseum van Earnewâld naar Goutum is 'in ferlies foar it doarp'. Dat zegt eigenaar Ton Bleckman van camping It Wiid, de buurman van het museum. Hij vindt dat de provinciale politiek nog maar eens kritisch moet kijken naar het plan van het Fries landbouwmuseum om - met subsidie van provincie en de gemeente Leeuwarden - te verhuizen.

Volgens Bleckman is de verhuisoperatie kapitaalvernietiging, want het museum is nog maar negen jaar geleden, met overheidssubsidie verhuisd naar van Exmorra naar Earnewâld.

Nu weer verhuizen, op kosten van de gemeenschap, noemt de ondernemer 'net duorsum'. Hij vindt dan ook dat het museum veel beter in Earnewâld kan blijven, vanwege de synergie met het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen.

Het landbouwmuseum maakte kortgeleden bekend van plan te zijn om in 2018 naar Goutum te verhuizen. Het museum wil graag dichterbij een treinstation zitten en ziet ook goede samenwerkingsmogelijkheden met de Leeuwarder Dairy Campus en Culturele Hoofdstad 2018.

(Advertentie)
(Advertentie)