Tbs met dwangverpleging voor opblazer van flat Drachten

28 jul 2016 - 13:39

De rechtbank in Leeuwarden heeft de 47-jarige Drachtster die vorig jaar in december zijn flat aan de Nachtegaalstraat in Drachten opblies, veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Dat komt overeen met de eis van de officier van justitie. Volgens de rechter was de man compleet ontoerekeningsvatbaar toen hij de explosie veroorzaakte. Daarom krijgt hij verder geen gevangenisstraf. 

De Drachtster zette in zijn woning de gaskraan open, waarnaar er ontploffing volgde. Door de ontploffing storten twaalf appartementen in. Zes anderen werden onbewoonbaar verklaard. Tijdens de behandeling van de rechtszaak vertelde de man dat hij de stemmen van God en zijn overleden moeder hoorde. Hij wilde een rubberboot met gas vullen om naar zijn moeder in de hemel te varen, zei hij. In zijn appartement hing een grote gaswolk toen hij zijn waterkoker uit het stopcontact haalde. Dat heeft waarschijnlijk de ontploffing veroorzaakt.

Bewoners van de flat hebben intussen nieuwe woonruimtes gevonden. De flat wordt opnieuw opgebouwd, dat besloot woningcorporatie Accolade.

(Advertentie)
(Advertentie)