Kortsluiting oorzaak brand Sa Leuk Hûs Gytsjerk

26 jul 2016 - 12:50

Uit onderzoek van een forensisch expert is duidelijk geworden dat kortsluiting de oorzaak van de brand twee weken geleden in het Sa Leuk Hûs in Gytsjerk. De verbouwde boerderij werd in de nacht van 15 juli getroffen door een grote brand die het woonhuis voor een groot deel in as legde.

Kortsluiting ontstond in vergeten ruimte

De kortsluiting in het opvanghuis is ontstaan in de ruimte onder de infraroodkamer. Dat zegt Guus Tomey van het opvanghuis. Volgens hem was het een vergeten ruimte waar nog een oud systeem in zat met oude draden waar al jaren niets aan gedaan was. Er wordt tot nu toe niemand voor de brand aansprakelijk gesteld.

Met de kerst weer klaar

Op dit moment wordt er alweer gewerkt in het woonhuis om het klaar te maken voor de verbouwing die na de bouwvak van start gaat. Tomey hoopt dat het woonhuis voor de kerst weer klaar is. De meeste bewoners zijn intussen weer terug in de achterliggende appartementen die verder niet beschadigd zijn. De bewoners zijn blij dat ze weer thuis zijn, zegt Tomey. het doel is dat eind deze week alle bewoners weer terug zijn in het opvanghuis.

(Advertentie)
(Advertentie)