Rechter: partijen Caparis moeten in gesprek

22 jul 2016 - 14:22

De rechter stuurt de ondernemingsraad van sociale werkvoorziening Caparis, de directie en het managementteam terug het gesprek in. Het doel is om te praten over wat er allemaal gebeurd is en hoe Caparis verder moet. Het is de uitkomst van een kort geding dat de ondernemingsraad had aangespannen. De raad wilde bij de rechtbank afdwingen dat ze advies mochten geven over de benoeming van interimdirecteur Peter Lincklaen Arriëns. Die is door de Raad van Commissarissen aangesteld na een ziekmelding van de algemeen directeur Ben Gerrits.

De ondernemingsraad vindt dat onrechtmatig en eist adviesrecht bij de benoeming. Volgens de Raad van Commissarissen gaat het echter om een zaakwaarnemer die er tot eind september zit. Advies van de ondernemingsraad is dan niet nodig, zo vindt de RvC. De rechter stuurt er bij de beide partijen op aan de strijdbijl te begraven. Alleen goed overleg kan de rust geven waar alle partijen behoefte aan hebben, zo zegt de rechter.

Uitspraak

Het si niet helemaal duidelijk of het gesprek doorgaat. Er moet nog overlegd worden met de zittende directie. Mochten de partijen er niet uitkomen, dan doet de rechte op 10 augustus uitspraak in het kort geding.

(Advertentie)
(Advertentie)