Langweerder viert 50e verjaardag met Indonesisch feest

20 jul 2016 - 14:29

Langweer staat vanaf donderdag vier dagen in het teken van Indonesië, omdat Bartele Santema zijn verjaardag groot viert. Santema wordt in oktober 50 en wil dat vieren met vrienden die hij maakte toen hij 24 jaar geleden in Indonesië woonde en werkte. "Er wilden zoveel komen, dat ik dacht: ik maak er maar een reünie van. Toen werd het zo groot dat ik er maar een festival van heb gemaakt: het Jakarta-Langweer Festival."

In het teken van Indonesië

De horeca in Langweer schenkt deze dagen Bir Bintang, een Indonesisch biertje. Verder kunnen mensen boottochten maken, Indonesisch eten en veel Indonesische muziek luisteren. Er komen ook zo'n 200 buitenlandse kennissen van Santema, waarvan één met een eigen privéjet. Langweerders en andere mensen zijn ook welkom, de entree is gratis.

Santema is zelf vooral enthousiast over de Indonesische Beatles die komen. "Als je je ogen sluit, denk je gewoon dat de echte Beatles terug zijn, zo goed zijn ze." Santema heeft in Indonesië zeven cafés opgezet, een stroopwafelbakkerij en een galerij voor landkaarten. Hij woont sinds anderhalf jaar weer in Friesland met zijn vrouw en drie kinderen, zodat de kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien.

Trefwoorden: 
festival Langweer
(Advertentie)
(Advertentie)