Geschorste directeur Caparis weer aan het werk

20 jul 2016 - 13:53

De tweede geschorste directeur van Caparis is vandaag weer aan het werk gegaan. Klaas Weissenbach won vorige week de rechtszaak tegen de directie van de sociale werkvoorziening. Caparis had een rechtszaak aangespannen omdat er onregelmatigheden zouden zijn geweest met de contracten van de twee directeuren Sinnema en Weissenbach. Zij kregen daarin geen gelijk van de rechter. In een eerder kort geding en een hoger beroep werd directeur Tjerk Sinnema al in het gelijk gesteld. Hij is eerder al aan het werk gegaan.

Caparis voert tegen hem nog een hoger beroep.

Beide directeuren waren in maart door de algemeen directeur Ben Gerrits op non actief gesteld.

Warm welkom

Klaas Weissenbach is met een warm welkom weer begonnen. Op de ramen van het bedrijf zijn spandoeken opgehangen met de tekst: Welkom terug Klaas.

Het verleden

Caparis werd vorige week door de rechter op bijna alle punten in het ongelijk gesteld. Weissenback moest op last van een dwangsom binnen vijf dagen weer aan het werk worden gelaten. Daarna heeft de raad van commissarissen met voorzitter Robert Veenstra en de leden Siem Jansen en Hugo van Woerden hun positie beschikbaar gesteld. De acht gemeenten hebben dat geaccepteerd. Wanneer er een nieuwe raad van commissarissen zal aantreden is niet bekend.

Kort geding gaat door 

Intussen was er al een interim-directeur aangesteld bij de sociale werkvoorziening. Hierover dient vrijdag een kort geding van de ondernemingsraad. Die vindt dat er advies gevraagd had moeten worden over de aanstelling. De rfk, die nu demissionair is, heeft Peter Linckaen Arriens op eigen initiatief aangesteld. Zij zeggen dat dat in deze situatie rechtmatig is. Eerder hebben wethouders van de Caparisgemeenten opgeroepen het kort geding niet door te zetten om de rust te bewaren.

Trefwoorden: 
Caparis
(Advertentie)
(Advertentie)