Fysiotherapeut terecht gewezen door tuchtcollege

20 jul 2016 - 09:54

Een fysiotherapeut uit Haulerwijk is door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg terecht gewezen, omdat hij niet correct gehandeld heeft bij de behandeling van een vrouw met rug- en nekklachten. De patiënten, ook uit Haulerwijk, heeft de fysiotherapeut voor de tuchtrechter gedaagd, omdat zij bij een behandeling haar beha moest uittrekken. Hij zou volgens de vrouw daarna haar borsten en tepels hebben betast.

De tuchtrechter oordeelde dat het bij dit type behandeling wel gangbaar is dat de beha uit moet, maar de fysiotherapeut haar daarvoor toestemming van de vrouw moeten krijgen.

Ook had hij haar moeten uitleggen waarom zij haar ondergoed zou moeten uittrekken. De tuchtrechter oordeelde verder dat niet kan worden bewezen dat de fysiotherapeut de tepels van de vrouw zou hebben aangeraakt. De fysiotherapeut zelf ontkent dat hij dat heeft gedaan. Verder keurde de tuchtrechter het streng af dat de man niet reageerde op de klachten van de vrouw, die ze hem via de mail toezond. Een gewone waarschuwing was volgens de rechter daarom niet voldoende.

(Advertentie)
(Advertentie)