Welcome to The Village trekt opnieuw zevenduizend bezoekers

17 jul 2016 - 17:23

Het Welcome to the Village festival bij Leeuwarden heeft dit jaar opnieuw zo'n 7.000 bezoekers getrokken. Dat aantal werd vorig jaar ook al gehaald. Door het mooie weer kwamen er dit jaar vooral op zondag veel mensen naar het Groene Stergebied. Door het slechte weer van de afgelopen weken had de organisatie er rekening mee gehouden dat er dit jaar wat minder bezoekers naar het festival zouden komen, maar dat is dus niet gebeurd.

Doordat een deel van het festivalterrein door regenwater te slecht geworden was, moest het festival in de afgelopen weken nog voor zeventig procent verplaatst worden. Daardoor ging onder andere een parkeerterrein verloren. Dat zorgde voornamelijk op zondag voor wat problemen met het parkeren. De organisatie roept mensen dan ook op zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Valse munten

Op vrijdag werden nog twee mensen aangehouden voor de verkoop van valse munten bij het festivalterrein. De munten waren bijna niet van echt te onderscheiden, maar de organisatie had het toch vrij snel in de gaten. Een pushbericht naar 2.500 bezoekers heeft ervoor gezorgd dat de munten niet veel zijn gebruik.

(Advertentie)
(Advertentie)