Opening Sneekweek wordt verplaatst naar Theater Sneek

14 jul 2016 - 20:52

De opening van de Sneekweek is dit jaar niet meer in de stadstuin van het stadhuis. Dat maakte de organisatie duidelijk op een speciale persconferentie over de 81e editie van het evenement. De opening verhuist naar het Theater Sneek. Dat past beter dan de stadstuin die werd gebruikt voor het festival Garden of Dance, zo zegt de organisatie.

Vorig jaar vierde de Sneekweek nog het 80-jarig jubileum van het evenement, maar ook dit jaar heeft de organisatie wat te vieren. De Koninklijke Watersportvereniging Sneek bestaat 165 jaar.

Burgemeester Hayo Apotheker van Súdwest-Fryslân zei met klem dat Sneek weer een ‘erg grote uitdaging’ te wachten staat. Toch doet de Sneekweek de stad altijd goed. Dit jaar is het de stad gelukt om 22 nieuwe ondernemers te trekken, door het zogenaamde ‘binnenstadsmanagement’.

’s Avonds zijn er traditioneel weer veel beroemde artiesten te vinden op de speciaal ingerichte muziekpleinen in de stad. Onder andere DJ La Fuente, Vato Gonzalez, Jelle B, Syb van der Ploeg, Ronnie Flex, Johannes Rypma, Vangrail en The Partysquad zullen optreden. Het Martiniplein is weer de plaats van de kermis. Ook komt er dit jaar weer een slotconcert.

De Sneekweek is dit jaar van vrijdag 5 tot zondag 14 augustus. 

Trefwoorden: 
Sneekweek Theater Sneek zeilen
(Advertentie)
(Advertentie)