UPDATE: College Achtkarspelen valt na PvdA-motie

14 jul 2016 - 20:42

Het college van Achtkarspelen is uit elkaar geklapt. Donderdagavond werd de motie van de PvdA om het vertrouwen in de drie wethouders op te zeggen aangenomen. De stemverhouding was 11 stemmen voor (PvdA, ChristenUnie en CDA) en 10 stemmen tegen (FNP, GBA en VVD).

De wethouders Van der Veen (FNP), Postma (PvdA) en De Haan (GBA) accepteren de strekking van de motie en zullen de komende vier weken de lopende zaken afhandelen. Politiek gevoelige zaken worden niet meer behandeld

Burgemeester Gerbrandy riep de raad op om zo snel mogelijk te beginnen aan de vorming van de nieuwe coalitie.

Maandag stapte de PvdA-fractie uit het college. Ze voelden zich “Yn ‘e sek naaid” door coalitiepartner FNP. De reden voor het opstappen van de fractie uit de coalitie is dat de FNP achter de rug van de PvdA om een motie heeft ingediend over de verdeling van geld. De inhoud van die motie is met alle partijen overlegd, maar niet met de coalitie genoot.

De FNP nam het initiatief tot een motie om 510.000 euro in het jaar uit het overschot van het sociale domein te halen en te gebruiken voor andere doelen, zoals de groenvoorziening en peuterspeelzalen.   

Trefwoorden: 
college Achtkarspelen PvdA
(Advertentie)
(Advertentie)