Pieter de Kroon teleurgesteld over gang van zaken Caparis

09 jul 2016 - 14:25

De kandidaat van de ondernemingsraad van Caparis, Pieter de Kroon uit Wijnjewoude, is teleurgesteld over de gang van zaken bij Caparis. Hij had graag in gesprek gewild met de raad van commissarissen en moet nog altijd raden naar de reden van de weigering hem toe te laten tot de raad.

Volgens De Kroon heeft hij een scherp maar goed gesprek gehad met de leden van de rvc en voorzitter Robert Veenstra. Daarna kreeg hij lang niets te horen en was er ineens een zaak bij de ondernemingskamer. Volgens de raad zou zijn 'governance' niet goed zijn.

Internationale prijs

Pieter de Kroon is onlangs benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van de KNSB, de schaatsbond. Hij won in 2014 een internationale prijs met zijn wijze van besturen bij de Vanboeijen Kliniek in Assen, die hij na moeilijke tijden weer in goede banen heeft gekregen.

Ook is hij teleurgesteld over het gedrag van de PvdA-wethouders in sommige van de Caparisgemeenten. Hij begrijpt niet dat deze wethouders niet meer oor hebben voor het geluid van de werknemers en de ondernemingsraad. De Kroon is 47 jaar lid van de PvdA.

Buro de Vries

Pieter de Kroon vertelt over zijn teleurstelling in Buro de Vries dat zaterdagavond om 22 uur en zondagmorgen om 11 uur wordt uitgezonden op Omrop Fryslân Radio. In het programma een portret van Pieter en zijn oudere broer Harm de Kroon, die jarenlang bestuurder was in de agrarische sector en raadslid is in de gemeente Leeuwarderadeel.

(Advertentie)
(Advertentie)