Blijdschap onder personeel peuteropvang Dongeradeel

08 jul 2016 - 13:55

Grote blijdschap onder het personeel van de peuterspeelzalen in de gemeente Dongeradeel nu duidelijk is geworden dat alle achttien peuterleidsters een vast contract krijgen bij De Stichting Kinderopvang Friesland en ook alle opgebouwde arbeidsrechten mogen behouden. Maar toch is er ook nog veel onduidelijk, zo zeggen een aantal leidsters. Ze krijgen nu een andere CAO en weten nog niet hoe het staat met de invulling van de contracten en het aantal uren dat zij bijvoorbeeld moeten werken.

Veel leidsters zijn bang dat het salaris met een andere CAO omlaag gaat. Maar directeur Jeannet van den Akker van de Stichting Kinderopvang Friesland (SKF) zegt dat ze zich daar geen zorgen over hoeven te maken en het salaris blijft wat het nu is. ''Wij hebben bovendien veel ervaring met de overname van een kinderopvang. Ook is er veel vertrouwen in ons vanuit de gemeente Dongeradeel'', aldus Van den Akker.

Allemaal overgenomen

Het oorspronkelijke plan van de SKF was om een aantal peuterspeelzalen over te nemen, maar uiteindelijk heeft de stichting ze nu allemaal overgenomen. De stichting kon alle personeelsleden vaste contracten aanbieden, wat de andere partij Kids First niet kon doen. Dat was een eis die de raadsleden vorige week stelden in de raadsvergadering.

(Advertentie)
(Advertentie)