Leeuwarder aangehouden voor poging tot doodslag of moord

07 jul 2016 - 10:42
Foto: ANP

De politie heeft woensdag een 22-jarige Leeuwarder aangehouden voor poging tot doodslag of moord. Hij had een 38-jarige stadsgenoot inelkaar geslagen en geprobeerd met een mes te steken. Het slachtoffer hoorde woensdagmiddag lawaai op het dakterras boven zijn appartement aan de Amelandstraat. Hij zag dat de verdachte met een bezemstok op de ruiten sloeg. De huurbaas had de verdachte onlangs uit zijn woning in het complex gezet.

Toen de Leeuwarder de man aansprak op zijn gedrag en zei dat hij moest weggaan, kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. Het slachtoffer viel, waarna de verdachte hem meerdere keren tegen het hoofd en bovenlichaam schopte. Daarna pakte hij een mes en probeerde het slachtoffer te steken. Die wist dat te voorkomen. Hij slaagde erin de verdachte naar beneden te drijven en een kaakslag toe te dienen.

De verdachte wist kort daarop te ontsnappen. Getuigen hadden intussen de politie gewaarschuwd. Die kon de man aanhouden op de Voorstreek. Het mes had hij niet meer bij zich. De verdachte is bekend bij de politie vanwege zijn GHB-verslaving.

Trefwoorden: 
Leeuwarden politie doodslag moord
(Advertentie)
(Advertentie)