Omrop TIP: De klanken van Lauswolt Zomerconcert

03 jul 2016 - 15:35
Foto: Omrop Fryslân

In de bossen van Beetsterzwaag vindt vandaag het Lauswolt Zomerconcert plaats. De hele dag geeft Omrop Fryslân aandacht aan het concert van het Noord Nederlands Orkest op die mooie locatie. ’s Ochtends komen bijzondere gasten aan het woord in de radioprogramma’s Mei Douwe en Buro de Vries, live vanaf het terrein. Vanaf 15.00 uur is het concert live te volgen via Omropfryslan.nl.  

In Mei Douwe drie gasten die een relatie hebben met het Lauswolt Zomerconcert. Om 09.15 uur wordt gestart met de eerste gast, de directeur van Landgoed Lauswolt Marc Gulick. Bij het gesprek wordt koffie in stijl gedronken en heeft presentator Douwe Heeringa het met Gulick over wat voor muziekliefhebber hij is. Verder directeur van het NNO, Ingeborg Walinga. Over het programma, het orkest en hoe het gaat met het NNO. Naast het NNO treden ook mezzosopraan Rosanna van Sandwijk en de Friese saxefonist Femke IJlstra op. Femke IJlstra is te gast bij Douwe en ze kijken samen vooruit op het optreden van die middag.

Hoe komt het dat er zoveel landgoederen in en om Beetsterzwaag zijn en waarom trok de adel nu net naar dat dorp toe? Buro de Vries duikt in de geschiedenis van Landgoed Lauswolt en de omgeving. Architect Gerard Brouwer laat zijn licht schijnen over het gebouw en Sib Boersma vertelt over de geschiedenis van het gebied. Verder komen de bekende ooievaars aan de beurt en mengt verslaggever René Koster zich tussen de gasten op Lauswolt.

Om 15.00 uur is via www.omropfryslan.nl het Lauswolt Zomerconcert live te volgen. De registratie van het concert wordt in samenwerking met RTV Noord en RTV Drenthe in het najaar uitgezonden.

Lauswolt Zomerconcert
- Mei Douwe van 09.15 tot 11.00 uur op radio, televisie en internet
- Buro de Vries van 11.00 tot 13.00 uur op radio, televisie en internet
- Het Lauswolt Zomerconcert live vanaf 15.00 uur via www.omropfryslan.nl  

(Advertentie)
(Advertentie)