Feitsma: "Nu eerst vertrouwen bij Caparis herstellen"

30 jun 2016 - 09:46

Wethouder Sjoerd Feitsma van Leeuwarden, en woordvoerder van de aandeelhouders van Caparis is tevreden over de bijeenkomst die woensdag is gehouden met de 66 fracties, raad van commissarissen en de nieuwe interim-directeur. Oplossingen zijn er niet gevonden, maar de raadsleden waren blij met de informatie.

Feitsma verwacht dat het nog een zwaar traject zal worden, maar voorop staat dat de acht gemeenten er met elkaar willen uitkomen, ook al hebben twee gemeentes het vertrouwen in de RvC opgezegd. Dat vertrouwen moet nu eerst worden hersteld.

Een gedeelte van het managementteam heeft woensdag laten weten toch vertrouwen te houden in de aandeelhouders en de RvC. Vrijdag praten de wethouders van de acht aandeelhoudende gemeentes weer met elkaar over hoe het nu verder moet met de crisis bij Caparis.

Tamara Bok van de PvdA-fractie in de gemeente Leeuwarden is blij met alle informatie die ze heeft gekregen, maar de vraag: "En wat nu?" vindt ze lastig te beantwoorden. Zij ziet geen heil in een onderzoek, omdat dat volgens haar meer kijkt naar wat er allemaal gebeurd is en minder kijkt naar het doel wat bereikt moet worden. Ze ziet meer in het idee, dat ook al door anderen is geopperd, om een onafhankelijke mediator in te schakelen die de communicatie weer op gang brengt en bruggen kan slaan tussen alle partijen.

(Advertentie)
(Advertentie)