Caparis heeft tijdelijke vervanger voordirecteur Ben Gerrits

28 jun 2016 - 13:54
It filiaal fan Caparis yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

De raad van commissarissen van Caparis heeft een kandidaat voor het tijdelijk overnemen van de taken van directeur Ben Gerrits. Gerrits zit sinds vorige week ziek thuis. Wie de kandidaat is, is niet bekend.

Volgens lid van de rvc Siem Jansen is de raad van commissarissen formeel verantwoordelijk voor het zoeken van een oplossing en het invullen van de functie van de (interim)directeur. De nieuwe kandidaat is nog niet aan het werk omdat het volgens Jansen nog intern bij Caparis moet worden afgestemd.

Advies

De ondernemingsraad (or) van Caparis zegt in een reactie dat de rvc een advies moet vragen aan de or over de aanstelling van de nieuwe directeur en dat ze dat maandag ook aan de rvc hebben gemeld. Daar hebben ze nog geen reactie op gekregen. Als er geen adviesaanvraag komt, zal de ondernemingsraad juridische stappen nemen.

De raad van commissarissen van de sociale werkvoorziening is nog steeds niet compleet. 

De kandidaat voor de ondernemingsraad, Pieter de Kroon uit Wijnjewoude, is nog altijd niet beschikbaar. Op de vraag of de rvc daar nog over in gesprik wil, wilde Siem Jansen geen mededelingen doen. Ook dat vindt hij een interne aangelegenheid.

Zwaar weer

Caparis zit op bestuurlijk vlak al een tijd in zwaar weer. Directeur Ben Gerrits van Caparis was verwikkeld in meerdere rechtszaken tegen twee geschorste directeuren. Een daarvan, Tjerk Sinnema, inmiddels weer aan het werk. Hij won zijn zaak en het hoger beroep tegen de sociale werkvoorziening. In de zaak tegen de andere directeur, Klaas Weissenbach, volgt binnenkort uitspraak van de rechter.

De ondernemingsraad heeft in mei het vertrouwen opgezegd in de raad van commissarissen. Het management van Caparis heeft in een brief ook grote zorgen uitgesproken over de wijze van besturen van de raad van commissarissen en de directeur Ben Gerrits.

Bijeenkomsten

Woensdagavond is er een bijeenkomst voor alle raadsfracties van de acht Caparisgemeenten. Zij zullen er worden bijgepraat door de wethouders en daarvoor nog door de ondernemingsraad van Caparis.

(Advertentie)
(Advertentie)