"UNESCO Waddenzeekust laat veel kansen voor toerisme liggen"

26 jun 2016 - 21:49

De Waddenzeekust moet veel beter onder de aandacht worden gebracht bij toeristen. Dat werd zondag duidelijk op de eerste Dag van het Wad. Toeristen weten de Waddeneilanden wel te vinden, maar zijn nog niet genoeg bekend met de schoonheid van het kustgebied dat ook UNESCO Werelderfgoed is.

Taco van den Heilgenberg, bedenker van de dag, zegt dat er nog te weinig wordt gedaan met de werelderfgoedstatus. De Dag van het Wad is zondag verder redelijk succesvol verlopen.

Verjaardag UNESCO Werelderfgoed

Op verschillende locaties langs de Waddenkunst en op Vlieland en Texel waren activiteiten georganiseerd. Zo konden mensen meedoen aan een wadlooptocht, eten van lekkernijen, lezingen, excursies en gratis toegang tot musea. Mede door het mooie weer kwam daar redelijk veel publiek op af. 

De dag werd georganiseerd door een klein dertig ondernemers, vertegenwoordigers van natuurorganisaties, vissers en overheidsinstanties verenigd in het kader van het zevenjarig jubileum van de Waddenzee als UNESCO Werelderfgoed. Hoeveel mensen speciaal voor de activieiten van de eerste Dag van het Wad afkwamen is niet bekend.

(Advertentie)
(Advertentie)