IJshockeyers Van Aalderen en Hoekstra verder bij UNIS Flyers

25 jun 2016 - 13:12
Bekerwinner UNIS Flyers - Foto: UNIS Flyers

IJshockeyer Aldo van Aalderen (24) speelt ook het komende seizoen voor UNIS Flyers. Het wordt zijn zesde seizoen. Het afgelopen seizoen scoorde hij 5 goals in 42 wedstrijden.

Coach Mike Nason ziet Van Aalderen graag in dezelfde rol als vorig jaar. "Afgelopen jaren heeft hij zich ontwikkeld en vorig jaar kreeg hij meer verantwoordelijkheid. Het is een sterke speler die hard werkt. Zijn fysieke manier van ijshockey spelen gaat ons helpen."

"Ik heb afgelopen seizoen laten zien wat ik kan." zegt Van Aalderen zelf. "Mijn rol om de tegenstander te storen en zo ruimte te scheppen voor mijn ploeggenoten ligt mij. In de zomer focus ik me op krachttraining zodat ik nog sterker op het ijs kan zijn."

De Friese aanvaller is opgegroeid bij de club. Hij is blij met de verlenging van zijn contract. "Ik ben begonnen bij de club en wil zo lang mogelijk op het hoogste niveau blijven. Prolongatie van de gewonnen prijzen zou geweldig zijn, maar we beginnen met de Ron Bertelingschaal. Die wil ik ook winnen."

Hoekstra tekent ook bij

Ook international Mark Hoekstra blijft bij de Flyers. De 21-jarige verdediger is blij met zijn contractverlenging. "We hebben een mooi jaar gehad en ik heb plezier in hockey. We hebben een hele leuke groep. Afgelopen seizoen kreeg ik veel ijstijd en vertrouwen, dus ik wilde graag blijven”, aldus Hoekstra. In 42 wedstrijden scoorde Hoekstra 4 keer en deed 25 assists. Door zijn sterke seizoen kreeg hij een plekje in het Nederlandse team.

Eerder werden ook al Pippo Limnell, Ronald Wurm en Valentijn Bouten vastgelegd voor het nieuwe seizoen.

(Advertentie)
(Advertentie)