Ada S. gaat in cassatie bij de Hoge Raad

24 jun 2016 - 22:25

De zaak van de vergiftiging van Tjipke van der Ploeg uit Franeker door zijn eigen vrouw is nog niet ten einde. De 56-jarige Ada S. gaat in cassatie bij de Hoge Raad. De bekende advocaat Gerard Spong zal haar daar bij helpen.

Vrijdag werd Ada S. veroordeeld tot zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging door het gerechtshof van Amsterdam. Eerder concludeerde ook de rechtbank al dat de vrouw schuldig is. Ze stond niet alleen terecht voor het doden van Tjipke van der Ploeg in 2012.

Meer slachtoffers van Ada S.

Zij zou ook een eerdere echtgenoot in Enkhuizen in hulpeloze toestand hebben achtergelaten, met de dood tot gevolg. Beide veroordelingen kloppen evenwel niet, zegt advocaat Ayse Cimen. Zij wil dat de Hoge Raad zich buigt over de vraag of de doodsoorzaak wel voldoende is aangetoond.

Eerder succes bij de Hoge Raad

In het geval van de man uit Franeker werden wel medicijnen gevonden in het bloed, maar volgens de advocaat te weinig om de dood te verklaren. Ayse Cimen werkt op hetzelfde als Gerard Spong. Spong heeft in het verleden met succes bij de Hoge Raad zaken aangebracht. It duurt echter zeker een half jaar voordat de raad zich buigt over de zaak van Ada S. Intussen blijft zij vast zitten.

(Advertentie)
(Advertentie)