Sneker festival At the Watergate heeft financiën bijna rond

24 jun 2016 - 20:37

De begroting voor het European Youth Music Festival 2018 in Sneek is zo goed als rond. Dat werd vrijdagmiddag officieel bekend gemaakt in het theater van Sneek. De twee hoofdsponsoren Rabobank en het Old Burger Weeshuisfonds hebben daar een grote bijdrage aan geleverd.

Volgens festivaldirecteur Lieuwe Toren moet er nog een ton bij om de totale begroting van 1,4 miljoen rond te maken. Ook werd de officiële naam van het festival bekend gemaakt: 'At the watergate'. Deze naam doet eer aan de historische waterpoort van Sneek.

Bevordiering muziekeducatie

Oeds Westerhof van Culturele Hoofdstad 2018 is zeer te spreken over At the watergate. Het festival is er op gericht om de muziekeducatie te bevorderen. Zo zullen er ook verscheidene schoolkoren te horen zijn.

Internationale deelnemers

Artistiek directeur Ben van der Knaap van Theater Sneek zal zich de komende tijd bezig houden met de praktische inrichting van de zaken. Zo moet Sneek rekening houden met 7000 deelnemers uit verschillende Europese landen. Op tientallen podia zullen binnen en buiten zo'n 650 voorstellingen worden gegeven. Hij hoopt op 60.000 bezoekers. "Een grote, maar prachtige uitdaging voor Sneek", zo besluit Van der Knaap.

(Advertentie)
(Advertentie)