Robot van 10.000 euro draait een dag mee in Leeuwarder hotel

24 jun 2016 - 12:25

Het is een primeur voor de hotels in Fryslân. Het Hampshire Hotel-Oranje Leeuwarden neemt vandaag een robot in dienst als personeel. Hotelketens zoals het Hilton werken er al langer mee en ook in Rotterdam en Amsterdam heeft de robot zijn entree al gemaakt.

De robot met de naam Hugo heeft "menselijke trekjes" en kan vragen van de hotelgasten beantwoorden. Het is de eerste niet-menselijke medewerker in Leeuwarden die een dag meedraait in een hotel.

Een dag

De robot zal het personeel niet vervangen op termijn, maar wordt voorlopig ingezet als extra entertainment voor de gasten. Het is nog niet duidelijk of het hotel in Leeuwarden ook definitief een Hugo-robot krijgt. Dit in verband met de kosten van boven de 10.000 euro. Het blijft eerst bij een dag.

Negentien talen

De robot kan vragen beantwoorden in negentien talen, maar kan nog niet op alle vragen een goed antwoord geven. Volgens manager Alex Kaminski van het Oranje Hotel wordt er aan gewerkt door een technicus die nieuwe antwoorden in de robot programmeert. Hugo weet wel de weg naar het Fries Museum en het antwoord op vragen over het hotel en de stad Leeuwarden.

Trefwoorden: 
robot hotel Leeuwarden
(Advertentie)
(Advertentie)