"Minister moet met geld over de brug komen voor Afsluitdijk"

24 jun 2016 - 07:51

Er moeten nieuwe bruggen komen over de Afsluitdijk, en ook een bredere sluis bij Kornwerderzand. Zo moeten alle problemen in een keer worden opgelost. Dat vindt gedeputeerde Klaas Kielstra. Hij was donderdag in Den Haag, waar de Tweede Kamer praatte over de problemen op de Afsluitdijk.

Het verbreden van de sluis is geen regionaal, maar een nationaal project, vindt Kielstra. Dus minister Schultz van Verkeer moet met meer geld over de brug komen.  

Er zijn dit jaar al 14 storingen geweest aan de bruggen in de Afsluitdijk, blijkt uit tellingen van de Verkeersinformatiedienst (VID). De grootste problemen waren op zaterdag 30 januari. Toen stond het verkeer urenlang vast, omdat er een kabel was gebroken bij de brug over de sluizen nij Kornwerderzand.

Het zal nog wel een paar jaar duren voordat er een nieuwe brug komt. Kielstra vindt dat er nu een oplossing moet komen, zodat de vertraging bij storingen zo minimaal mogelijk is. 

Ook in de Kamer wordt de roep op een oplossing steeds groter. Tweede Kamerleden willen toezeggingen horen van verkeersminister Schultz.

(Advertentie)
(Advertentie)