Discussie over Brexit leeft ook erg in Friesland

23 jun 2016 - 18:48

Er wordt al maanden over gesproken, maar vandaag is het dan zover: de Britten stemmen over het wel of niet verlaten van de EU. Het debat over de kwestie wordt ook in Friesland erg gevolgd. Onder andere door Friese Brit Nikki Webster. Ze werkt als docent Taal en Cultuur aan de Stenden University, maar heeft een groot deel van haar leven doorgebracht in Cambridge in Engeland.

Ze zegt dat er door haar vrienden en familie voornamelijk tegen een Brexit gestemd zal worden. De meeste mensen zouden bang zijn voor de eventuele gevolgen van een Brexit.

Zoals iemand van haar Engelse vrienden zegt: "Liever de Duivel die wij kennen, dan de Duivel die we niet kennen."

Ook ondernemers volgen het Britse referendum op de voet. Voor hen kunnen de gevolgen mogelijk groot zijn. Wouter Schaap van Autonational uit Ijlst heeft een grote klant in Engeland. Hij maakt zich met name zorgen over de eventuele nieuwe regels omtrent de handel met Engeland. Ook zegt hij dat er bij ondernemers bezorgdheid is over het algemene handelsklimaat als de Britten uit de EU stappen. De internationale markten en ook de Pond zouden wel eens erg kunnen kelderen. En dat is niet goed voor de handel, zo zegt Schaap.

Trefwoorden: 
Brexit stemmen EU
(Advertentie)
(Advertentie)