SP wil duidelijkheid van Poepjes over CAO Centrale As

23 jun 2016 - 18:29
By it wurk oan de Sintrale As wiene problemen mei it útbeteljen - Foto: Omrop Fryslân, Robea Kleisma

Vakbond FNV vindt dat gedeputeerde Sietske Poepjes niet goed op de hoogte is van de misverstanden bij de aanleg van de Centrale As. De gedeputeerde reageerde ontkennend op de beschuldigingen van de FNV dat bij de aanleg van de Centrale As de CAO's niet goed toegepast worden.

De gedeputeerde heeft volgens het FNV nog geen loonstrook ingezien en haar ook niet verdiept in de situatie. Ze heeft wel toegezegd dat ze met de hoofdondernemer de zaak zal onderzoeken. De FNV heeft nu een brief naar de provincie gestuurd, waarin de misverstanden worden toegelicht.

De SP-statenfractie heeft naar aanleiding van de vragen van vakbond FNV over mogelijke misverstanden bij de aanleg van de Centrale As, vragen gesteld aan gedeputeerde Sietske Poepjes. Volgens de vakbond worden er op grote schaal de uitzend- en bouw-CAO's geschonden. De SP wil opheldering daarover van de gedeputeerde.

Fractievoorzitter Fenna Feenstra vindt dat de provincie als hoofdopdrachtgever niet mede verantwoordelijk mag zijn voor misverstanden bij de aanleg van de weg. Ze wil van de gedeputeerde weten of de beschuldigingen van de FNV waar zijn. Als dat zo is wil Feenstra weten of er dan meteen maatregelen genomen zullen worden. De SP wil dat de gedeputeerde de staten daar zo snel als mogelijk over informeert.

(Advertentie)
(Advertentie)