Uitzendbureau verbaasd over brandbrief FNV Centrale As

23 jun 2016 - 11:29

Lieuwe Slager van Slager Arbeidsbemiddeling in Gorredijk is erg verbaas over het feit dat de naam van zijn uitzendbureau wordt genoemd in het onderzoek van de FNV na misstanden bij de aanleg van de Centrale As. Werknemers krijgen te weinig en maken te lange dagen, stelt het vakbond. Die heeft een brandbrief gestuurd naar de provincie, de hoofdopdrachtgever. Volgens de FNV trekken de uitzendbureau's die bij het project zijn betrokken, zich niets aan van de CAO.

Slager zegt dat zijn uitzendbureau zich aan de CAO houdt en dat de medewerkers ook alle vergoedingen krijgen uitbetaald waar ze recht op hebben. Ook de kilometers worden vergoed, zegt Slager. Hij wordt gecontroleerd op het naleven van de CAO en wordt er ook voor gecertificeerd. Hij vindt het jammer dat FNV geen contact met hem heeft gehad over de kwestie. 

Onderzoek naar misstanden

De provincie Fryslân start met aannemer Nije Daam een onderzoek naar de misstanden die het vakbond FNV constateert bij de aanleg van de Centrale As. De provincie is er niet van overtuig dat het echt mis is, zegt gedeputeerde Poepjes. Ze verwacht dat het onderzoek al snel resultaat zal opleveren.

(Advertentie)
(Advertentie)