Sneue comeback van Hannes Scherjon bij het fierljeppen

22 jun 2016 - 22:45

Een comeback met een zwart randje bij het fierljeppen in Burgum. Daar maakte Hannes Scherjon woensdagavond zijn rentree in de topklasse, na jaren van blessuereleed. In zijn allerlaatste sprong verbeterde Scherjon zijn pr. Met 20.27 meter won hij de wedstrijd, maar bij de afsprong ging Scherjon door zijn enkel.

Donderdag moet hij voor onderzoek naar het ziekenhuis, maar de kans dat er iets afgescheurd is, is groot. En dat zou zomaar het einde van zijn seizoen kunnen betekenen.

In de topklasse eindige Nard Brandsma achter Scherjon als tweede, met 20.03 meter. Derde werd Sytse Bokma met 19.90 meter. Sigrid Bokma, het 14-jarige zusje van Sytse, zorgde voor een grote verrassing door 16 meter 10 te springen. De organisatie moet nog uitzoeken of dit een Fries of zelfs Nederlands record is. Bokma - uitkomend bij de meisjes - sprong met haar pr ook verder dan alle vrouwen. Winnaar in die categorie werd Klaske Nauta met 15.29 meter.

Bij de junioren won Freerk Kramer (17.77 meter) en bij de jongens pakte Wietse Nauta alweer zijn 7e dagtitel (17.36 meter).

(Advertentie)
(Advertentie)