Kritiek op kadernota doet gedeputeerde De Rouwe niets

22 jun 2016 - 22:40

De hele oppositie was woensdag enorm kritisch over de eerste voorjaarsnota van het college van CDA, VVD, FNP en SP. Oppositie-partijen zoals PvdA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie missen - volgens eigen zeggen - ambitie, visie en echt concrete en uitvoerbare plannen in de kadernota.

Gedeputeerde Sander de Rouwe van financien was niet onder de indruk van de kritiek. Volgens De Rouwe zijn de partijen zo kritisch omdat het nieuwe college van gedeputeerde staten bewust heel ander opereert dan de vorige colleges. 

Provincie is geen regisseur

De Rouwe ziet de provincie niet als grote regisseur, die alle problemen in Fryslân oplost, mar meer als 'verbinder', die plannen en initiatieven van onderen op mogelijk maakt. Het nieuwe college van gedeputeerde staten kiest er daarom ook voor om door te gaan met een project als 'Talint 4 Fryslân' om net afgestudeerde mensen met een hogere opleiding aan een hogere baan te helpen.

MKB stimuleren

Volgens De Rouwe is het slimmer om banen te creëren door het Midden- en Kleinbedrijf te stimuleren. Het voorstel van de PvdA om een derde ronde van 'Talint foar Fryslân' mogelijk te maken werd dan ook weggestemd met 16 stemmen voor en 26 stemmen tegen.

(Advertentie)
(Advertentie)