Mensen staan al uren stil bij Kornwerderzand

22 jun 2016 - 17:17

Mensen staan al langer dan twee uren stil bij de sluizen van Kornwerderzand. De brandweer is nu onderweg naar de sluizen om inzittenden van auto's water brengen. De hele middag is er sprake van storingen, eerst aan de kant van Den Oever en later aan de Friese kant.

Rijkswaterstaat "vindt het heel vervelend voor alle mensen" en is druk bezig om het ingesloten verkeer over de andere brug te laten rijden, dat vraagt ook inzet van de politie om dat veilig te laten verlopen.

Het kan nog wel even duren voordat de storing aan de brug over de Lorentzsluizen in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand voorbij is, dat zegt Patricia Troost van Rijkswaterstaat.

Het verkeer heeft woensdag op de Afsluitdijk al twee keer eerder stil gestaan, na storingen aan de sluizen. Het ging twee keer mis bij de Stevinssluizen bij Den Oever. Dit is al de veertiende storing dit jaar, blijkt uit een telling van de VID. De ergste storing was op zaterdag 30 januari 30 januari dit jaar. Toen stond het verkeer in beide richten uren vast, omdat er een kabel gebroken was bij de sluizen bij Kornwerderzand.

Trefwoorden: 
storing Kornwerderzand file
(Advertentie)
(Advertentie)