Caparisdirecteur Gerrits heeft zich officieel ziek gemeld

22 jun 2016 - 11:48

Directeur Ben Gerrits van Caparis heeft zich officieel ziek gemeld. Dat zegt Siem Jansen, lid van de raad van commissarissen. De raad zoekt naar een oplossing.

Volgens Jansen blijft Gerrits zeker een aantal weken weg. Ze vinden dat de sociale werkvoorziening niet zonder leiding kan en zullen in gesprek met het managementteam, de aandeelhouders en de ondernemingsraad over wie de leiding zal overnemen.

Grote conflicten
Er spelen grote conflicten op dit moment bij Caparis. Een groot gedeelte van het managementteam heeft aangegeven geen vertrouwen te hebben in de raad van commissarissen onder leiding van voorzitter Robert Veenstra. Ook de ondernemingsraad had eerder al het vertrouwen opgezegd in de RvC. Ze hebben al aangegeven het geen optie te vinden dat de RvC de leiding overneemt. Zij willen dat de RvC opstapt en dat er een frisse start wordt gemaakt.

OR-lid De Kroon nog beschikbaar
De kandidaat voor de RvC van de ondernemingsraad, Pieter de Kroon uit Wijnjewoude, is nog steeds beschikbaar. Hij zegt dat hij openstaat voor de dialoog met alle partijen. De Kroon werd afgewezen door de huidige raad van commissarissen. Daarover was een zaak aangespannen door Caparis bij de ondernemingskamer. De Kroon wou daar niet in terecht komen en trok zich uit de procedure terug. Als de raad van commissarissen of aandeelhouders met hem willen praten, staat hij daar open voor.

Ervaring
De Kroon heeft veel ervaring in het besturen van instellingen voor mensen met een beperking. In 2013 won hij een internationale prijs voor zijn vernieuwende wijze van besturen bij zorginstelling Van Boeijen in Assen. Afgelopen week is De Kroon benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van de KNSB.

(Advertentie)
(Advertentie)