Straf valt lager uit voor transporteur Van der Aart

21 jun 2016 - 19:30
De protestaksje yn Drachten by Van der Aart - Foto: Omrop Fryslân, Harm Weistra

Direkceur Dick van der Aart van Van der Aart Transport heeft enkel een voorwaardelijke geldboete gekregen. Van der Aart kreeg de straf omdat hij werkte met verboden constructie. Hierin nam het bedrijf van Van der Aart de chauffeurs in dienst, maar huurde hij de vrachtwagens van diezelfde rijders. Daardoor waren de chauffeurs ook voor een deel verantwoordelijk voor het ondernemersrisico en dat mag volgens de rechter niet. 

Omdat het al een paar jaar geleden gebeurde en Van der Aart na de constatering de constructie heeft aangepast, viel de straf lager uit dan de eis.

Er was een werkstraf van 240 uren geëist en een geldboete van 10.000 euro. Die boete is nu voorwaardelijk.

Van der Aart Transport in Drachten werd in mei failliet verklaart. Of de directeur in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter is nog niet duidelijk. Van der Aart is het volgens zijn advocaat Tjalling van der Goot niet eens met het feit dat hij schuldig is. Volgens hem was de constructie in overleg met de belastingdienst, het pensioenfonds, de autoriteit die de vergunningen geeft, de branche-organisatie en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Trefwoorden: 
Van der Aart transport straf
(Advertentie)
(Advertentie)