Directeur Ben Gerrits van Caparis neemt afstand en zit thuis

21 jun 2016 - 15:44

De problemen bij sociale werkvoorzieining Caparis worden steeds groter nu algemeen directeur Ben Gerrits thuis zit. De directeur zegt dat hij een tijd fysieke afstand neemt van het bedrijf. Gerrits ligt in conflict met het managementteam en de ondernemingsraad.

De OR heeft een aantal weken geleden het vertrouwen opgezegd in hem en de Raad van Commissarissen. Het MT heeft in een brief aangegeven dat ze grote zorgen hebben over het feit of Gerrits en de RvC wel in staat zijn het herstructureringsproces waar het bedrijf in zit te leiden.

Gerrits heeft aangegeven alleen in zeer dringende gevallen via de mail bereikbaar te zijn.

Nog meer zorgen

De ondernemingsraad heeft echter nog meer zorgen, omdat Gerrits aangegeven heeft enkele van zijn taken en bevoegdheden over te geven aan de Raad van Commissarissen. En dat is in tegenspraak met de regels, zegt de OR. Die is er bovendien ook op tegen, omdat het geen vertrouwen heeft in de RvC. De ondernemingsraad verwacht dan ook binnen twee dagen een reactie van de Raad van Commissarissen.

Acht Friese gemeenten zijn aandeelhouder bij Caparis. Wethouder van Leeuwarden, Sjoerd Feitsma, zegt dat de aandeelhouders op korte termijn bij elkaar komen om de ontstane situatie te bespreken. "Op basis van de statuten is de Raad van Commissarissen nu 'in the lead' en zal die een vergadering beleggen met als onderwerp het 'invullen van de interimperiode'", aldus Feitsma.

Trefwoorden: 
Caparis
(Advertentie)
(Advertentie)