Zwembad St.-Annaparochie blijft nog maanden dicht

21 jun 2016 - 14:21

Het zwembad De Bildtse Slag in St.-Annaparochie zal nog maanden dicht blijven. Dat zegt directeur Jelte Dijkstra van het sportcomplex. Er is nog steeds instortingsgevaar in en rondom het zwembad. Fysiotherapie Impuls moest daarom haar praktijk dinsdag ontruimen.

Maandagmiddag dreigde een deel van het dak van het zwembad naar onderen te komen. Op dat moment waren drie mensen aan het zwemmen. Na het ontruimen van het gebouw zaagde de brandweer een gat in het dak zodat het water weg kon vloeien.

Crisisteam

Een speciaal crisisteam is dinsdag aan de slag om alle telefoontjes te beantwoorden. Veel mensen bellen naar het zwembad omdat ze willen weten hoe de vlag erbij hangt. Zwemlessen voor kinderen zullen zo veel mogelijk in zwembaden in de buurt gegeven worden. Gebruikers van de sporthal kunnen wel gewoon terecht in het gebouw. Het restaurant van De Bildtse Slag is niet toegankelijk.

Verzekeraar

De gemeente It Bilt heeft het sportcomplex niet in eigen beheer omdat De Bildtse Slag een stichting is. De nasleep van het incident wordt desalniettemin door de gemeente gevolgd. De verzekeraar van het sportcomplex zal dinsdag nog langskomen om de schade in kaart te brengen.

(Advertentie)
(Advertentie)