Jubileum Radio Froskepôle: 2000ste uitzending

21 jun 2016 - 10:15

Radio Froskepôle heeft dinsdag de 2000ste uitzending. Om dit jubileum te vieren is er een speciale en extra lange uitzending op de radio en televisie van het streektaalmuziekprogramma. Van 18.00 tot 20.00 uur ontvangt presentator Gurbe Douwstra verscheidene artiesten en fans van het eerste uur.

Radio Froskepôle begon in 1999 als wekelijks streektaalprogramma. Sinds 2011 is het programma alle werkdagen te beluisteren van 18.00 tot 19.00 uur. In die jaren is wel wat veranderd. “Yn it begjin wie it mear in programma oer muzyk út Fryslân en net allinnich mar streektaal. Omdat de net-Fryske muzyk fan Fryske artysten wol genôch draaid waard bin ik op in bepaald momint úteinset mei it draaien fan allinnich mar streektaal en dan mear as allinnich út eigen provinsje”, zo zegt Gurbe.

Het jubileumprogramma begint met een ontbijt in café Marktzicht (Drachten) waar het idee voor het programma destijds is ontstaan. Dat is allemaal live te volgen op Omrop Fryslân Radio. Er zal ook de eerste Froskepôlelaat van die dag aangekondigd worden. Daarna wordt er elk uur een Froskepôleplaat gedraaid die gekozen is door presentator Gurbe Douwstra zelf. Bij elke plaat hoort een bijzonder verhaal

Voor de speciale uitzending van Radio Froskepôle zijn fans van het eerste uur aanwezig om het jubileum mee te vieren. Gurbe Douwstra ontvangt drie muzikale trio's: Otto Groote Ensemble uit Duitsland, Harry Niehof Trio uit Groningen en Piter Wilkens met LIbbene Stiennen uit Friesland.

Van 18.00 tot 20.00 uur te volgen op Omrop Fryslân Radio, Televisie, omropfryslan.nl en de Omrop-app. Meer informatie over Radio Froskepôle en de uitzendingen zijn te vinden op: omropfryslan.nl/froskepole.

(Advertentie)
(Advertentie)