UPDATE: Politie onderzoekt schietincident in Kootstertille

21 jun 2016 - 06:41

De politie heeft een 34-jarige man uit Leeuwarden aangehouden wegens bedreiging. De man wordt verdacht van een incident op de Menno van Coehoornstrjitte in Kootstertille maandagavond. Daarbij is geschoten en is een auto tegen een woning gedrukt.

Het begon toen de Leeuwarder in een Mercedes de straat in reed. Hij schoot meerdere keren met een alarmpistool, dus met losse flodders, en drukte met zijn auto een Volkswagen Golf tegen het huis van zijn slachtoffer. Die raakte niet gewond. De verdachte ontsnapte hierna. Zijn auto werd later gevonden op de Willem Lodewijkstrjitte.

Uit politie-onderzoek bleek dat twee mannen een woning aan de Menno van Coehoornstrjitte binnengedrongen waren. Ze waren echter in de verkeerde woning. Buiten zagen ze wel de auto staan van de man die ze zochten. Daar zijn ze een aantal keren met hun eigen auto tegen aangereden. De eigenaar kwam toen naar buiten en bezocht de bestuurder uit de auto te trekken. De ander schoot toen weer met het alarmpistool. Het onderzoek naar de andere verdachte loopt nog.

Trefwoorden: 
schietpartij Kootstertille
(Advertentie)
(Advertentie)