Nog steeds geen overeenstemming bij Caparis

17 jun 2016 - 13:16

Het gesprek tussen de aandeelhouders van Caparis en de ondernemingsraad van de sociale werkvoorziening is op niets uitgelopen. De wethouders van de acht gemeenten die participeren in Caparis blijven achter de Raad van Commissarissen staan.

De ondernemingsraad heeft een aantal weken geleden het vertrouwen in de Raad van Commissarissen, met voorzitter Robert Veenstra, opgezegd. In een tweede gesprek met de aandeelhouders had de ondernemingsraad een aantal eisen neergelegd over de gang van zaken.

Opstappen

Ze willen dat voorzitter Veenstra opstapt en dat kandidaat Pieter de Kroon van de ondernemingsraad toegelaten wordt tot de Raad van Commissarissen. Die weigert echter de kandidaat te accepteren. De Kroon heeft zich intussen teruggetrokken omdat hij niet via juridische procedures in de Raad wil komen. Donderdag werd bekend dat hij voorzitter van de Raad van Commissarissen bij schaatsbond KNSB is geworden.

Onafhankelijk onderzoek

Verder moet er volgens de ondernemingsraad een onafhankelijk onderzoek komen naar de gang van zaken in de top van het bedrijf. De aandeelhouders willen daar niet op ingaan, omdat dat volgens hun via de directie aangevraagd moet worden.

De rechtszaak tegen de twee directeuren Sinnema en Weisenbach zouden stopgezet moeten worden. De aandeelhouders willen aan deze eisen niet meewerken. Ze hebben voorgesteld mediation in te zetten tussen de ondernemingsraad en de Raad van Commissarissen, maar daarvoor is het volgens de ondernemingsraad te laat.

Grote zorg

Het managementteam van Caparis heeft ondertussen in een brief aan directeur Ben Gerrits ook hun grote zorg uitgesproken over de gang van zaken bij het bedrijf. Ze vragen zich af of de directeur Ben Gerrits en de Raad van Commissarissen wel leiding kunnen geven in het herstructureringsprogramma waar Caparis in zit.

(Advertentie)
(Advertentie)