Maas is blij met 'warme, hardwerkende volksclub' Cambuur

17 jun 2016 - 11:44

Rob Maas had zelf niet verwacht dat SC Cambuur hem wilde hebben, na het slechte laatste halfjaar dat hij had bij Vitesse. Dat zei hij vrijdag tijdens de persconferentie bij de Leeuwarder club. De nieuwe hoofdtrainer is blij met de overstap. Hij noemt Cambuur een warme volksclub, waar hard werken centraal staat.

Ook Henry van der Vegt van Cambuur is opgetogen. Rob Maas voldoet aan het profiel van aanvallend spelen, verzorgd voetbal en is een teamplayer, aldus de technisch directeur. Maas komt voor een seizoen naar Cambuur, met de optie op nog een seizoen.

Cambuurbloed

De Cambuursupporters hadden liever gezien dat Fred Grim de nieuwe trainer werd, zegt Kees Elzinga. Hij is de voorzitter van supportersvereniging Kern van Cambuur. "We hadden liever iemand met Cambuurbloed gezien", zegt hij. "Maas moet zijn sporen als trainer nog verdienen, maar we moeten hem wel een kans geven. We moeten hem niet afbranden voordat hij begint", aldus Elzinga.

"Type beginnende trainer"

Veel mensen zijn blij dat Rob Maas weg is bij Vitesse. "Het seizoen van Vitesse is volslagen mislukt" dat zegt sportverslaggever Maurits Straatman van Omroep Gelderland. Met name de tweede seizoenshelft, toen Maas aan het roer stond, was slecht. "Hij is van het type beginnende trainer. Met alle manco's die bij een beginnende trainer horen. Toen hij bij Vitesse wegging dacht ik: het gaat heel lang duren voordat we hem weer bij een club in het betaald voetbal aan het werk zien. Maar het kan gek lopen..."

(Advertentie)
(Advertentie)